News RSS

News

 

9 moederdag geschenken om zelf te maken.

Hallo vrienden, 

Jorgen en Luca hier, vandaag praten we over de leuke doe het zelf moederdag cadeau ideeen. Moederdag is vlakbij, bent u hetzelfde als ons en u houdt ook van cadeaus die persoonlijk zijn en recht uit het hart, misschien zijn deze ideeen dan echt iets voor u.


  1. Clay Jewelry Dish [fiskars]
  2. body scrub [deliciouslyorganized]
  3. Felt Dahlia Flower Brooch [holidash]
  4. Beautiful iPhone Case Using Real Pressed Flowers [apartmenttherapy]
  5. Rosette Necklace [everythingetsy]
  6. Ombre Painted Utensils [everythingetsy]
  7. Fabric Toiletries Bag [momtastic]
  8. Sleep Mask [curiousandcatcat]
  9. Pillowcases [splashofsomething]


Dit zijn enkele leuke ideeen, vind je ook niet? Wat doe jij voor je moeder voor moederdag dit jaar? Handgemaakt of in de winkel gekocht? En als je zelf moeder bent, wat vraag je dan? Misschien kun je wat tips aan hun geven? Maar hoe dan ook wij hopen dat het mogelijk is om de dag door te brengen met diegene die je lief zijn.Full article →

Luca Carbone May 07, 2013 2 tags (show)

DROOGVILTEN steeds populairder

Vriendin

Vorige week kwam een mevrouw in de winkel om een cadeautje te kopen voor een zwangere vriendin. In plaats van een kant en klaar knuffeltje te kopen, had ze het leuke idee opgevat haar vriendin zelf de knuffeltjes te laten maken. Aangezien de vriendin in de aanloop naar de bevalling toch veel moest rusten. Ze kocht een startpakketje droog vilten ‘klein’. Hierin zit een viltmatje, een viltnaald en genoeg wol om zelf een beertje te maken. En onmisbaar voor als je net begint: een duidelijke stap voor stap handleiding met foto’s. In een middagje zal de vriendin haar eerste zelfgemaakt knuffelbeer hebben gemaakt voor haar kleintje. Hoe schattig is dat? Vleugels

Je denkt misschien: Is dat dan zo eenvoudig? Hoe werkt dat nou precies: droogvilten? Viltwol is een materiaal dat je op verschillende manieren kan gebruiken. Je hebt wellicht wel gehoord van natvilten. Daar maak je bijvoorbeeld hoeden, tassen en jassen mee. (Hierover in een ander blog meer!) Met droogvilten kun je weer mooie en leuke figuren maken. Je doet dat door met een viltnaald in een bolletje wol te prikken. De grootte van dit bolletje wol bepaal jezelf door plukjes wol toe tevoegen en te prikken. De naald heeft hele kleine weerhaakjes, waardoor de vezeldelen in elkaar blijven steken. Hierdoor ontstaat door het prikken stevigheid en een vorm. De verschillende onderdelen, zoals vleugels, benen, armen, hoofdjes etc. kunnen weer aan elkaar worden geprikt. Hierdoor ontstaat het door jouw gewenste figuurtje. Als ondergrond voor het prikken gebruik je een speciaal viltmatje.


Je kan bij ons in een dagworkshop onder begeleiding van een docent er kennis mee maken. Dan kan je als je iets toch niet helemaal snapt het toch nog even vragen. Meer hierover in de laatste alinea. Of...


Zelf doen

Al deze materialen verkopen wij los in onze winkel en op onze webshop. Voor degene die geen losse onderdelen wil kopen hebben we het startpakket gemaakt. Het startpakket  ‘klein’ is handig als je het gewoon eerst een keer wilt proberen. Deze kost 9.95 euro.

Droogvilten Startpakket Webshop

Voor degenen die eenmaal de smaak te pakken hebben gekregen, hebben we ook een startpakket in ‘groot’. Deze kost 29.95 euro. Hierbij krijg je, in plaats van 3 bolletjes, 11 bolletjes geklaarde wol van 25 gram, waarvan je van 7 zelf de kleuren uit mag kiezen. Natuurlijk krijg je ook een viltmat, maar ipv 1 naald krijg je 5 naalden en 1 viltnaaldhouder. En als klap op de vuurpijl ontvang je in het pakket ook het boek "Vilten vriendjes" van Marie-Noelle Horvath. 
IJsbeer uit boek

Dit is een fijn boek met vele voorbeelden om vilten diervriendjes te maken. Ze leert je onder andere diverse soorten honden, katten, muizen, vogels, maar ook een ijsbeer en pinguins maken.  Dit is een van de weinige overzichtelijke boeken over vilten in het Nederlands. Je voelt en ziet de liefde van de auteur voor het vilten, de wol en de diertjes. Ze neemt je aan de hand mee en legt in eenvoudige bewoordingen met heldere foto’s en tekeneningen uit hoe jij je vilten diertjes kan maken. De vormgeving van het boek is een lust voor het oog. Je kan meteen lekker aan de slag! Het boek kost los 9.95 euro. Rust en ruimte is resultaat

Ben je ook enthousiast geworden? En wil je onder begeleiding leren droogvilten? De eerste volgende dagworkshop in ons Creatief Centrum is op zaterdag 28 januari van 10.00 - 15.00 uur. In februari is dat zondag 12 februari en zaterdag 25 februari. Misschien vind je een hele dag te veel van het goede en wil je liever twee avonden aan je figuren werken. Dat kan. De eerstvolgende keer is: donderdagavond 16 en 23 februari. Van 19.00 - 21.30 uur kun je in alle rust en ruimte werken. Je krijgt van ons naast de instructies en de nodige aandacht ook alle materialen om te vilten en natuurlijk onbeperkt koffie en thee.

Aanmelden doe je via onze website!


Neem de rust en ruimte om je creativiteit tot bloei te laten komen!
Full article →

creatieve Kinderfeestjes

Nu ook bij ons te bestellen; materialen om zelf thuis een creatief kinderfeestje te organiseren. De pakketten zijn kompleet om zelf met de kids aan de slag te gaan. Het is al mogelijk voor slecht € 1.70 per kind.

Maak een mozaiek, een theelichtje, een figuur van vilt of een mooie vlieger.

Kijk voor de vele mogelijkheden onder kinderfeestpakketten. 

Full article →

Gianluca Carbone June 15, 2011 0 tags (show)

Kortingen tot 60% op scrapbookmaterialen

Bij ons zijn de meeste scrapbookmaterialen sterk afgeprijsd!

Kijk snel want de kortingen lopen op tot wel 60%

Full article →

Gianluca Carbone December 04, 2010 0 tags (show)

Wij zijn online!

We zijn trots dat onze webshop online is. U vindt hier materialen en gereedschappen in de verschillende disciplines maar ook starterspakketten die erg leuk zijn als creatief cadeau voor de sinterklaas of kerst.

Wij stellen het op prijs dat u ons laat weten als er iets niet goed werkt op de webshop. 
Full article →

Gianluca Carbone November 01, 2010 0 tags (show)
top